خوداتکایی ایران در تولید غذا به ۸۲درصد رسید
به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی، معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی گفت در حال حاضر 82درصد از انرژی غذایی مورد نیاز مردم از تولید داخلی تأمین میشود و به وضعیت پایدار رسیده است.
عباس کشاورز با اعلام این مطلب اظهار داشت: درصد خوداتکایی کشور در تولید گندم از 65 درصد در سال 92 به 105 درصد در سال جاری افزایش یافته است.
وی افزود: در سال 92 خوداتکایی در تولید شکر 49 درصد بوده که در حال حاضر این میزان به 91 درصد ارتقا یافته است.
کشاورز با اشاره به اینکه درصد خوداتکایی در تولید برنج از 49 درصد در سال 92 به 60 درصد رسیده، خاطرنشان کرد: درصد خوداتکایی در تولید حبوبات از حدود 70 درصد در سال 92 به 88 درصد افزایش یافته است.
معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه در پنج سال اخیر بهصورت مستمر سالانه 6 درصد بهرهوری آب در بخش کشاورزی ارتقا یافته است، تصریح کرد: خوداتکایی کشور در تولید گندم با کاهش 460هزار هکتاری سطح زیرکشت و افزایش بهرهوری و عملکرد در واحد سطح حاصل شده است.
کشاورز با ابراز اینکه افزایش تولید شکر متکی به کشت پاییزه چغندرقند است، خاطرنشان کرد: برنامه تولید علوفه بهمنظور افزایش تولید شیر در کشور با اتکاء به کشت پاییزه ساماندهی شده و در دستور کار قرار دارد.
وی اظهار کرد: بسته زراعت دیم با توجه به پایداری و تنوع تولید و حاصلخیزی خاک تهیه شده است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی به تدوین و اجرای نظامنامه ثبت کود کشاورزی گفت: در سالهای اخیر تولید، تدارک و توزیع کودهای کشاورزی ساماندهی و استانداردسازی شده است.
وی یادآور شد: در سال 92 کمتر از 55 درصد از کود کشاورزی مورد نیاز کشور در داخل تولید میشد و در حال حاضر 81 درصد از کود مورد نیاز بخش کشاورزی در داخل تولید میشود.
دیدگاه ها