با پرچمداران آینده دنیای موبایل آشنا شوید
آینده بازار گوشیهای تلفن همراه بدون شک مملو از نوآوریها و اتفاقاتی است که پیشبینی آنها در خیلی از موارد تقریبا غیرممکن است.
روزنامه آسمان آبی - میلاد بابانژاد: آینده بازار گوشیهای تلفن همراه بدون شک مملو از نوآوریها و اتفاقاتی است که پیشبینی آنها در خیلی از موارد تقریبا غیرممکن است. سالها پیش زمانی که جنگ بین فرمتها آغاز شد و شرکت سونی فرمت بلوری را به مصاف فرمت اچدی دیویدی شرکت توشیبا فرستاد، واقعا پیشبینی برنده این نبرد غیرممکن بود. راستش را بخواهید حتی خیلی از کارشناسان به دلیل حمایت شرکتهای بزرگ ازجمله کمپانی برادران وارنر و بسیاری دیگر، کفه ترازو را به سمت فرمت اچدی میدانستند، اما زمان گذشت و بلوری پیروز مطلق این نبرد شد.
همین حکایت، کموبیش در زمینه گوشیهای تلفن همراه نیز صادق است. LCD یا AMOLED کدام پیروز نهایی بازار خواهند شد؟ یا سیستم تشخیص اثر انگشت زیر صفحهنمایش در مقابل فناوری جدید تشخیص چهره اپل که آن را از مایکروسافت خریده است، کدام میتوانند دل مشتریان و مصرفکنندگان را ببرند؟ و بسیاری سؤالات دیگر که پیداکردن جواب آنها ساده نیست.
یکی از مطمئنترین راههای پیشبینی دنبال کردن ترندهایی است که شرکتها در دستور کار خود دارند. این ترندها به چند دلیل مهم هستند؛ اول اینکه شرکتها آنها را براساس تحقیقات بخش تحقیق و توسعه خود که سالانه میلیاردها دلار برای آن هزینه میکنند و وظیفهاش پیدا کردن سلیقه مشتریان است، انتخاب میکنند؛ دوم آنکه خیلی از این اتفاقها، فارغ از درست یا غلط بودن، اگر در شرکتهای بزرگی مثل اپل یا سامسونگ رخ دهند میتوانند موجساز شوند و سایر شرکتها و مشتریان را هم به دنبال خود بکشند. نمونه آن، استفاده از دو دوربین در گوشیهای تلفن همراه است که واقعا میزان کمک آن به بهبود عکاسی در برابر هزینهاش جای سؤال دارد. مثال بارز این موضوع دوربین گوشی گوگل و گوشی پیکسل ایکس آل 2 است که تنها یک دوربین دارد.
بنابراین بهترین راه برای آشنا شدن با آینده گوشیهای تلفن همراه بررسی پرچمداران آینده شرکتهای بزرگ است که قرار است جدیدترین ترندها را تبلیغ و راه را برای این نوآوریها باز کنند. شما با خواندن این مطلب با یک تیر دو نشان خواهید زد؛ از یک طرف با ترندهای آینده گوشیهای تلفن همراه آشنا میشوید و از طرف دیگر میفهمید امسال در کنفرانس جهانی موبایل که تا یک ماه دیگر برگزار میشود و همچنین در بازار گوشیهای تلفن همراه با چه گوشیهایی سر و کار خواهید داشت. پس ادامه مطلب را از دست ندهید.
نوکیا 9
نوکیا یکی از آن شرکتهای دوستداشتنی است که سر لجولجبازی با سیستم عامل اندروید و تلاش برای استفاده نکردن از آن خود را نابود کرد و بعد خودش را به دامان مایکروسافت و ویندوزفون پرتاب کرد و هر چه بیشتر به سوی نابودی رفت. اما خدا را شکر در دنیایی زندگی میکنیم که چینیها نمیگذارند هر چیزی به این راحتیها بمیرد. حالا چینیها نوکیا را درست مثل برند آلکاتل خریدهاند و در ساخته و پرداخته کردن این برند فعلا بد هم کار نکردهاند. نوکیا چند گوشی خوب در یکیدو سال گذشته بیرون داده است که هیچکدام خیلی پرچمدار محسوب نمیشوند؛ با توجه به اینکه شرکت نوکیا در فنلاند مسئول تولید نرمافزار این گوشیهاست و ساخت آنها را چینیها به عهده دارند، به نظر میرسد آنها تصمیم گرفتهاند اول در میان گوشیهای ارزانقیمت و میانرده جایی برای خود دست و پا کنند و بعد سراغ ردههای بالاتر بروند. محصول این کار گوشی نوکیا 8 شد که هنوز با یک پرچمدار واقعی کمی فاصله دارد.
حالا خبرهای خوبی از این غول چینی-فنلاندی به گوش میرسد؛ آنها قرار است تا یکیدو ماه آینده گوشی نوکیا 9 را بهعنوان یک پرچمدار واقعی به بازار عرضه کنند. این گوشی، آنطور که از شایعات برمیآید، قرار است صفحهنمایش کشیده (18:9) با حاشیههای حداقلی داشته باشد و بدنه آن فلزی باشد. این خبر خوبی برای کسانی است که چندان دل خوشی از ترند قدیمی دوباره مُدشده؛ یعنی پشتهای براق و شیشهای و کابوس ماندن اثر انگشت و خط و خش رویشان، ندارند. خبر فوقالعادهای است؛ مخصوصا اگر خبر ضدآب شدن آن هم درست باشد. نوکیا فراتر از اینها به همکاریاش با شرکت کارل زایس ادامه داده است.
این دفعه ممکن است چیزی را معرفی کند که مدتها در فکر شرکت هوآوی بود؛ گوشی با سه دوربین در پشت آن که این بار خوشبختانه این دوربینها هیچ ربطی به پروژه مزخرف تانگوی گوگل ندارد (بهتر است بیشتر از این، پروژه شکستخورده معرفی فبلت شرکت لنوو با همکاری گوگل را به روی کسی نیاوریم). کارکرد این سه دوربین در حقیقت ترکیب یک دوربین با زاویه باز و یک دوربین با زاویه بسته در دوربین اصلی گوشی است. به این صورت شما فاکتورهای مثبت دوربینهای دوگانه شرکت اپل و الجی را با هم خواهید داشت.
از لحاظ سختافزاری از آنجا که سامسونگ به سنت یکیدو سال اخیر خود تمام چیپستهای 845 تولیدشده توسط کوالکام را خریده است تا مطمئن شود در سه ماهه اول سال 2018 کسی غیر از خودش نمیتواند از آنها استفاده کند، به نظر میرسد نوکیا مانند شرکت الجی از تراشه سال قبل این شرکت یعنی 835 استفاده کرده و آن را با 6 گیگابایت رم روانه بازار کند. البته باید کمی صبر کنیم و ببینیم کدامیک از این شایعات به واقعیت میپیوندند.
سامسونگ Galaxy S9 و +S9
سامسونگ از آن دست شرکتهایی است که هنوز گوشی جدید خود را معرفی نکرده، شایعات درباره گوشی بعدی آن شروع میشود. همین اتفاق سرِ گوشی S8 و برادر بزرگترش+ S8 هم افتاد. بسیاری از گمانهزنیها شامل حسگر اثر انگشت پشت صفحهنمایش و یا بهتازگی، با توجه به پتنت جدیدی که سامسونگ به ثبت رسانده است، استفاده از دوربین سلفی پشت صفحهنمایش بود، اما متأسفانه باید بگوییم که هیچکدام اینها حداقل برای امسال حقیقت ندارند. سامسونگ حالا به دلایلی و با توجه به از دست دادن سهم بازارش کمی محتاط شده و تصمیم گرفته است تغییراتش خیلی کند و مطمئن پیش برود.
با این اوصاف سامسونگ دوربین دوگانه تحسینشده Note8 را با کمی بهبود به + S9 میآورد (S9 هنوز با همان یک دوربین سر خواهد کرد) اندازه صفحهنمایش و حاشیهها تقریبا مثل قبل باقی میمانند و در قلب این گوشیها از تراشه 845 کوالکام و در برخی دیگر از اگزینوس 9810 که محصول خودش است استفاده خواهد کرد. اگر اعصابتان از جای حسگر اثر انگشت گوشیهای سامسونگ کنار دوربین خرد شده و دل به حسگر اثر انگشت زیر صفحهنمایش بسته بودید و حالا ناامید شدید، میتوانیم حداقل کمی دلداریتان بدهیم؛ سامسونگ به انتقادها گوش کرده و حسگرش را به زیر دوربین انتقال داده است. اما نکته اصلی شکستن السیدی گوشیهای سامسونگ بعد از سقوط روی سطوح سخت است که ظاهرا هنوز هم برای این مشکل راهحلی اندیشیده نشده است.
سونی XZ2 یا Premium 2 XZ
سونی موبایل شرکتی است که اگر سونی پشت آن نبود، تا به حال دهها بار ورشکسته شده و به خاک سیاه نشسته بود. این بخش سونی تنها بخش زیانده آن است و این شرکت سالهاست به نیاز مشتریان دیر واکنش نشان میدهد، اما خوبیاش آن است که بالاخره قبل از اینکه مثل نوکیا و بلکبری به نقطه غیرقابلبازگشت برسد با معرفی چند گوشی خاص و با قابلیتهای منحصربهفرد به زندگی برمیگردد تا دوباره این چرخه تکرار شود.
امسال منتظر این واکنش سونی هستیم. آنها همین الان هم چند گوشی دوستداشتنی و متفاوت معرفی کردهاند، اما هیچ چیز پرچمدار جدید آنها نمیشود که قرار است در یکیدو ماه آینده و احتمالا در کنفرانس جهانی موبایل عرضه شود.
این گوشی که اسمش مشخص نیست، قرار است صفحهنمایش کشیده و بدون حاشیه داشته باشد، به همراه اولین نمایشگر OLED در گوشیهای همراه با وضوح تصویر 4K و همچنین بالاخره دوربین دوگانه و دوربین سلفی 16 مگاپیکسلی با زاویهدید باز.
گوشیهای تازه معرفیشده نشان دادند که طراحی جدید سونی هرچند انقلابی نیست، اما در نوع خود دوستداشتنی است و ما واقعا امیدواریم سونی که استیو جابز از طراحیهای آن الهام میگرفت، بماند و گوشیهای بهتر با قیمت پایینتری تولید کند و به سرنوشت وایو دچار نشود.
الجی G7
الجی از آن شرکتهای محبوبی است که همیشه گوشیهای نوآورانه، با قیمت خوب و قابلیتهای فراوان به بازار میدهد، اما به دلایلی هرگز نمیتواند جایگاهی مانند سامسونگ یا هوآوی برای خود کسب کند. آنها امسال تصمیم گرفتند تغییرات کمی را اعمال کنند و این تغییرات را از V30 شروع کردند. حالا دیگر سری V مختص فیلمبرداری و عکسبرداری با کیفیت بالا نیست و در حقیقت برادر بزرگتر سری G محسوب میشود. بنابراین شرکت الجی تصمیم دارد اسم و شمارهگذاری سری G خود را عوض کند و البته اینکه عدد G7 از آیفون 10 و گالکسی S9 کمتر است هم قطعا بیتأثیر نیست. چیزی که نمیدانیم آن است که این تغییر نام امسال اتفاق میافتد یا سال آینده. برای فهمیدنش باید تا کنفرانس جهانی موبایل صبر کنیم. اما بگذارید برای این مقاله فعلا آن را همان G7 صدا بزنیم.
با توجه به اینکه شرکت الجی برای اولین بار خوب گوشی خود را مخفی نگه داشته، حدس زدن جزئیات کمی سخت است، ولی ما توقع طراحی نزدیک به V30 را خواهیم داشت؛ مگر اینکه الجی باز هم انقلاب کند و طراحیاش را مانند G5 بهکلی تغییر دهد. دوربین دوگانه بهینهشده با زاویهدید باز، تراشه 835 شرکت کوالکام با حداقل چهار گیگابایت رم و قیمت فوقالعاده، خصوصیاتی است که از این گوشی توقع داریم.
امیدواریم دوربین جلوی این گوشی بالاخره رزولوشنی بالای پنج مگاپیکسل داشته باشد. و البته شنیدن شایعاتی مبنی بر اینکه قرار است در این گوشی از فناوری تشخیص چهره که در آیفون 10 به کار رفته است رونمایی شود هم جذابیت خاص خودش را دارد. باید صبر کرد و دید.
هوآوی P20
جالب است بدانید شرکت هوآوی امسال بالاخره اپل را پشت سر گذاشت و حالا بهتنهایی دومین شرکت بزرگ تولیدکننده موبایل در سطح جهان است (هرچند فروش تعداد گوشیهای سامسونگ دوبرابر هوآوی است). اما این شرکت در چند سال گذشته که حسابی رشد کرده، هرگز هیچ گوشی میانرده پرفروشی در دنیا نداشته است. دلیلش استراتژی خاص این شرکت است. هوآوی سالانه نه یکیدو پرچمدار، بلکه پنجشش پرچمدار را با هم روانه بازار میکند و میکوشد با تغییراتی که در هر یک میدهد نظر بخشی از بازار را جلب کند. این استراتژی خاص ظاهرا بسیار هم موفق بوده است. همین ایده درباره گوشی P20 هم صدق خواهد کرد. آنها قرار است حداقل سه مدل از این گوشی را تا یکیدو ماه آینده به بازار عرضه کنند؛ این بار با دوربین سهگانه 40 مگاپیکسلی، فناوری رقیب تشخیص چهره اپل، نمایشگرهای فوقالعاده و بهینهشده که یکی از ایرادات P10 بود. حالا هوآوی قول داده راه میت 10 را برود و آن را بهبود بخشد و همچنین حداقل یکی از این گوشیها شبیه آیفون 10 اپل فقط جای بلندگو خواهد داشت و کاملا بیحاشیه خواهد بود.
هوآوی تعصب چندانی روی سیستم شمارهگذاری خود ندارد و برای همین از رابط کاربری 5 EMUI ناگهان به 8 EMUI رفت و حالا هم از P10 به P20 رفته است. ما هم نمیتوانیم زیاد سختگیر باشیم و در دنیایی که جنگ اعداد هم بخشی از آن است، زیاد ایراد بگیریم. بنابراین سال آینده باید منتظر P30 و اواخر امسال منتظر 20 Mate باشیم.
سخن آخر
ما ترجیح دادیم در این مقاله سراغ پرچمدارانی برویم که قرار است در نیمه اول سال معرفی شوند؛ مخصوصا در کنفرانس جهانی موبایل در ماه آینده. میتوانستیم از 8 Galaxy Note سامسونگ یا HTC U12 که قرار است اچتیسی را بعد از سالها به دوران M8 که مبدع دوربینهای دوگانه بود اما شکست خورد برگرداند، یا آیفونهای سال 2018 که احتمالا به آیفون 9 مشهور خواهند شد و چیزی شبیه آیفون 10 در ابعاد مختلف خواهند بود بپردازیم، اما با توجه به اینکه ماهها تا عرضه این محصولات فاصله داریم و مطمئنیم تا آن زمان بسیاری از مشخصاتشان تغییر خواهد کرد، ترجیح دادیم به گمانهزنیهایی بپردازیم که بیشتر به واقعیت نزدیک هستند و با تبدیل شدن به واقعیت فاصله چندانی ندارند. پس اگر این گوشیها را در میان گوشیهای معرفیشده ندیدید تعجب نکنید؛ بهزودی در مقالهای دیگر آنها را هم به شما معرفی خواهیم کرد.
bartarinha
دیدگاه ها