ثبت نام

Captcha

ورود

Captcha

شهرداری توان ایمن سازی گودهای پرخطر را ندارد

شهرداری توان ایمن سازی گودهای پرخطر را ندارد

علی اعطا درباره آخرین وضعیت گودهای رها شده در سطح شهر تهران اظهار داشت: بخشی از گودهای رها شده به دلیل مشکل حقوقی، بخشی دیگر مشکل مالی و بخشی دیگر اختلافات بین مالک، پیمانکار یا شرکا است.

وی ادامه داد: نکته قابل توجه این است که طبق بند 14 ماده 55 قانون شهرداری ها وظیفه رفع خطر از بناها و اماکن عمومى را بر عهده دارند. البته حدود این مسئولیت محل اختلاف است اما به طور کل گودی تبدیل به گود پرخطر شود با معیارهایی که مرجع ذی صلاح مطرح می کند شهرداری باید برای رفع خطر آن اقدام کند.

سخنگوی شورای شهر تهران خاطرنشان کرد: نکته دیگر این است که متأسفانه اصطلاح فنی تحت عنوان گود پرخطر با معیارهای روشن نداریم. عبارت گود پرخطر مطرح می شود ولی تعریف روشنى براى گود پرخطر وجود ندارد. بنابراین تشخیص گود پر خطر با معیارهایی از سوی افراد خبره در این حوزه، تعیین می شود. به عنوان مثال برای گودی که احتمال ریزش بدنه دیوارهای مجاور در آن وجود دارد یا عمر نیلینگ آن به اتمام رسیده (و موارد دیگری از این دست که تشخیص های فنی محسوب می شوند)، عنوان «پرخطر» را به کار می برند.

وی در ادامه گفت: در حالت کلی کاری که شهرداری باید انجام دهد این است که ابتدا به مالک اخطار دهد، اگر مالک برای رفع خطر اقدام نکرد، شهرداری طبق قانون می تواند رأسا اقدام و هزینه آن را با 15 درصد افزایش از مالک دریافت کند.

عضو کمیسیون معماری وشهرسازی شورای شهر تهران اظهار داشت: سال گذشته آمار وجود 200 گود پر خطر از سوی سازمان نظام مهندسی اعلام شد؛ تعدادی از آنها که وضعیت ویژه ای دارند را دنبال می کنیم. به عنوان مثال در این راستا هفته گذشته به بازدید از گود «سیستانیکا» واقع در منطقه 9 رفتیم که رها شده و اکنون تعدادی از واحد های مسکونی این پروزه در معرض خطر هستند که خوشبختانه موضوع از سوی شهرداری دنبال مى شود. نمونه دیگر گود مجاور مرکز همایش هاى برج میلاد است.

وی خاطرنشان کرد: در وهله اول شهرداری باید به مالکان گودهای پر خطر اخطار دهد و به گونه ای عمل کند که مالک یا ذی نفعان موضوع را برای رفع خطر دنبال کنند. اما به دلایل مختلف شهرداری توان آن را ندارد که نسبت به رفع خطر همه آنها اقدام کند چرا که تعداد زیادی ساختمان ناایمن، بافت های فرسوده و گود های پرخطر زیاد است. بنابراین شهرداری باید فرایند ایمن سازی را تسهیل کند و برای رفع خطر مواردی که به وضعیت حاد تبدیل می شود، رأسا اقدام کند.

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه