جایگاه زنجانی ها در تولید محصولات ارگانیک کجاست؟
بر اساس بررسی های انجام شده طی سال های اخیر و با توجه به شیوع موجی جدید از انواع بیماری ها در میان مردم، بسیاری از متخصصان و کارشناسان علم پزشکی و کشاورزی مدعی شدند که استفاده زیاد از مواد هورمونی، کودها، سموم و آفت کش های شیمیایی جهت مبارزه با انواع حشرات و آفت ها عامل بروز بسیاری از این بیماری ها است.
کاشت محصولاتی عاری از این سموم به عنوان یک راهکار و مؤلفه اساسی در جهت دست یابی به سلامت جسم و روان از سوی دانشمندان مطرح شده و در استان زنجان نیز که یکی از قطب های کشاورزی در کشور محسوب می شود، کاشت و پرورش محصولات ارگانیک پایه ریزی شده است.
حسین جعفری، رئیس سازمان جهادکشاورزی استان زنجان، در این رابطه اظهار می کند: تعداد بهره بردارانی که کد ۱۶ رقمی تولید محصول سالم را دریافت کرده اند به ۴۵۹۰ نفر می رسد. همچنین ۱۷ نفر از بهره برداران در خصوص تولید محصول سیب زمینی، پیاز، زردآلو، هندوانه، توت فرنگی، گیاهان دارویی و سیب موفق به دریافت استاندارد تشویقی شده اند.
مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهادکشاورزی استان زنجان نیز در همین رابطه می افزاید: به واسطه تنوع اقلیمی و شرایط آب و هوایی و جوی، فرآیند تولید محصولات کشاورزی در استان زنجان در مقایسه با سایر استان ها نیاز کمتری به استفاده از سموم و کودهای شیمیایی دارد، به گونه ای که میزان استفاده از سموم شیمیایی در استان زنجان کمتر از میانگین کشوری است.
عبدالله جعفری تصریح می کند: تجار سایر استان ها از محصولات کشاورزی استان استقبال می کنند، اما متأسفانه به واسطه دوری استان از نقاط مرزی کشور، صادرات این محصولات توسط تجار و صادرکنندگان بومی مغفول مانده و به تبع آن فرصت حضور و معرفی مستقیم محصولات با برند و نام استان در بازارهای هدف را از دست داده است.
دیدگاه ها