ثبت نام

Captcha

ورود

Captcha

چه کسی آرشیو صدا و سیما را به منوتو فروخت؟

چه کسی آرشیو صدا و سیما را به منوتو فروخت؟

فروش آرشیو صد ا و سیما

در چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی هم بار دیگر صداوسیمای عریض و طویل ملی مان از یکی دو شبکه کوچک آن سوی ابی شکست خورد و نتوانست محصول مهم و قابل توجهی برای مخاطبان، خصوصا مخاطبان جوانِ انقلاب ندیده خود فراهم آورد. نه تنها در بعد ایجابی نتوانست کار کند که حتی نتوانست پاسخی سلبی هم به توپ خانه شک و شبهه افکنی این شبکه ها بدهد تا مدیران خود را به خواب زده این سازمان با تکرار چندباره «بوی گل سوسن و یاسمن آمد» و در میان انبوه سلبریتی های کم سواد صرفا زیبا و با برنامه های آبکی چهلمین سال پیروزی انقلاب را جشن بگیرند و در آن سو از شبکه «منوتو» ویدئوی عجیب و متحیرکننده مصاحبه هویدا با خبرنگارا فرانسوی در زندان انقلابیون پخش شود.

فروختن آرشیو صدا و سیما به شبکه من و تو

این عقب افتادن صداوسیمای ما از آنها تنها و تنها به مسئله قدرت و توان برنامه سازی بر نمی گردد بلکه این بار صحبت از یک خیانت بزرگ است که در سال های گذشته بارها زمزمه آن شنیده شده بود ولی اینبار با جدال لفظی حسام الدین آشنا و عزت الله ضرغامی بار دیگر شعله های آن بالا گرفته است. شبکه منوتو از زمان تاسیس تا کنون با پخش مستندهای مختلفی از ویدئوهای آرشیوی زمان شاه نشان داده که دست پری از محصولاتی دارد که جایش آرشیو صداوسیمای خودمان است. رد ماجرا را که بگیریم به سال ۱۳۹۳ می رسیم و اواخر ریاست عزت الله ضرغامی! مردی که حالا مدعی است همه این حرف ها پرونده سازی است.

یک توئیت آشنایی دیگر

چند روز پیش و درست در شب هایی که شبکه منوتو با پخش سری جدید مستندهایش به چهره اول شبکه های مجازی فارسی زبانان تبدیل شده بود حسام الدین آشنا، مردی که سعی می کند خیلی مرموز به نظر برسد، با یک توئیت جنجالی در این آتش زیر خاکستر دمید. او در حساب توئیترش نوشت:

در این روزها یادی کنیم از عزتمندانی که آرشیو تلویزیون ملی ایران را با بودجه ای درخور ولی حفاظتی اندک دیجیتال کردند؛ اجنه هم آرشیو آماده را چون ورق زر ربودند و فروختند؛ نه به من و نه به تو بلکه به از ما برترانی که در تونل زمان اسطوره ساختند از عوامل دردهای بی درمان ملت ایران.

چه کسی آرشیو صداوسیما را به منوتو فروخت؟

همین توئیت ساده وکدهایی که در آن بود خبر از اتفاقاتی می داد که در زمان عزت الله ضرغامی در سازمان صداوسیما رخ داده بود. ماجرای که گویا منجر به فروش مجموعه آرشیو به دشمنان نظام می شود. در این میان علاوه بر عزت الله ضرغامی رئیس وقت سازمان صداوسیما، نام حجت الاسلام حسین محمدیان، مدیرکل وقت آرشیو صدا و سیما هم در میان است. مردی که در همان زمان اخبار ضدونقیضی از بازداشتش شنیده می شد اما هیچگاه رسمی خبری از آن منتشر نشد. با این حال بار دیگر نام محمدیان در سال ۱۳۹۵ و در میانه یک جدال کلامی بین مدیر شبکه مستند و عزت الله ضرغامی بر سر زبان ها افتاد.

چرا ضرغامی مانع بازداشت محمدیان شد؟

سال ۱۳۹۵ عزت الله ضرغامی که دیگر رئیس سازمان صداوسیما نبود در مراسم رونمایی از کتاب «آینده پژوهی انقلاب اسلامی؛ بیم ها و امید ها» گفتگویی با خبرنگاران انجام داد که در آن از حذف شبکه هایی که او در زمان مسئولیت راه اندازی کرده، ابراز ناراحتی و درباره مشکلات فعلی سازمان که مربوط به دوره او بوده، اعلام بی خبری کرده است. او به این نکته اشاره کرده که سازمان در هر دوره ای مشکلات بودجه ای خاص خود را داشته و همکاری فعلی دولت با رسانه ملی نیز به خاطر اعتمادسازی در دوره او شکل گرفته است. این حرف ها به مذاق امیر تاجیک مدیر شبکه مستند خوش نیامد و او در نامه ای سرگشاده علاوه بر اشاره به شاهکارهای عجیب مدیریتی ضرغامی در سازمان صداوسیما از جمله فروش املاک و زمین های مرغوب سازمان صداوسیما توسط ضرغامی کنایه آشکاری هم به ماجرای فروش آرشیو صداوسیما می زند. در بخش مهمی از این نامه می خوانیم:

علاوه بر همه این ها جنابعالی در خصوص آرشیو سازمان و پخش تصاویر محرمانه از شبکه های معاند اظهار نظر کرده بودید که هیچ تصویری از آرشیو خارج نشده است. سوال اینجاست که چرا مدیرکل اسبق آرشیو تا سر حد بازداشت پیش رفت و تنها به دلیل واسطه گری شما بازداشت نشد؟ و چرا دو تن از کار شناسان زیر مجموعه ایشان بازداشت شده، در دادگاه حضور یافتند و محکوم به حبس شدند؟ اینکه اظهر من الشمس است که تصاویر تلویزیون در شبکه های معاند و در قالب برنامه های مختلف به نمایش در می اید و شما تنها به تکذیب بسنده می کنید.

فرار رو به جلوی ضرغامی

با همه این حواشی اما تاکنون عزت الله ضرغامی جواب مشخصی به این ماجرا نداده است. او که در توئیتر حسابی فعال است و سعی دارد ارتباط نزدیکی با مردم و جوانان برقرار کند در واکنش به توئیت آشنا یک فرار رو به جلو انجام داده و در حساب توئیترش نوشته:

قرار بود پرونده‌سازی را جمع کنید!

شفاف سازی واجا ی خودتان را قبول دارم.
اون از چرخ زندگی، اون از چرخ هسته ای
اون از تحمل منتقد، این هم از پرونده‌سازی.
۴چرخ را با هم پایین نیاورید!
باید هنوز رانندگی کنید!

چه کسی آرشیو صداوسیما را به منوتو فروخت؟

البته که معلوم است ضرغامی از دست آشنا حسابی عصبانی است و البته باز هم هویداست که این دعوا بخشی از دعوای چند روز پیش ضرغامی و روحانی است که حالا به این زمین ها هم کشیده شده اما حداقل حاصل همین دعوای قدرت برای مردم آشکار شدن برخی رویدادهای پشت پرده حدفاصل سال ۱۳۹۳ در سازمان صداوسیما بود. اتفاقاتی که منجر به خروج آرشیو سازمان صداوسیما شد.

آیا تصاویر آرشیوی در ایران امکان انتشار می یافت؟

نکته مهم و پایانی این رویداد این است که آیا باید از خروج آرشیو صداوسیما ناراحت باشیم یا خوشحال؟ اساسا آیا این آرشیو در ایران امکان انتشار داشت یا قرار بود مثل همه آن سال هایی که در گوشه ای خاک خرده بودند بمانند و بپوسند؟

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه