ثبت نام

Captcha

ورود

Captcha

برندهایی که نام کالا شدند

برندهایی که نام کالا  شدند

تاثیر برندها گاهی تا سالیان سال در بین مردم می ماند. گاهی نام برخی برندهای تجاری آنچنان معروف می شوند که جای نام کالا را می گیرند.

قطعا یکی از مهمترین فاکتورهای موفقیت در فروش و کسب و کار برند سازی و ماندگاری نام تجاری محصول در ذهن مشتریان می باشد که مورد توجه بسیاری از صاحبان کسب و کارهای اینترنتی و تولید کنندگان و صاحبان کالا می باشد و همواره تلاش زیاد انجام می دهند.

می توان گفت بعضی از این تولید کنندگان در این زمینه موفقیت هایی را کسب کرده اند.

امروز هنگام مراجعه به فروشگاه و یا سوپر مارکت با از این دست محصولات زیاد برخورد کرده اید. شاید تا به حال به این موارد توجه نکرده باشید ولی ما در این مقاله قصد داریم برای شما نام برندهایی را معرفی کنیم که جای نام کالا را گرفته اند و مردم برای خرید به جای نام کالا، از نام برند آن استفاده می کنند.

 

1. کلینکس :

هنوز خیلی از افراد وقتی وارد فروشگاه ها می شوند به جای دستمال کاغذی از واژه کلینکس استفاده  می کنند.

کلینکس ( keleenex ) یک نام تجاری برای محصولات آرایشی و بهداشتی است که بر پایه کاغد تولید می شوند مانند دستمال کاغذی، دستمال حمام، حوله کاغذی و پوشک بچه. نام تجاری کلینکس توسط شرکت کیمبرلی کلارک ثبت شده است.

محصولات کلینکس در 30 کشور جهان تولید و در بیش از 170 کشور به فروش می رسند.

اولین دستمال کاغذی کلینکس در سال 1924 تولید شد و معروفیت این نام در حدی است که غالباً برای هر نوع دستمال کاغذی صرف نظر از نشان تجاری آن از واژه کلینکس استفاده می شود.

 

2. تاید

هنوز هم وقتی شما برای خرید پودر لباس شویی به فروشگاه می روید تضاضای تاید می کنید در صورتی که ممکن است برند دیگری باشد.

تاید ( Tide ) یک نام تجاری برای پودر رختشویی است که در حال حاضر به شرکت پروکتر اند گمبل تعلق دارد.

این نام تجاری برای اولین بار در سال 1946 معرفی شد.

در ژانویه 2013 تاید در حدود 30 درصد بازار پودر رختشویی را در اختیار خود داشت و فروشی دو برابر دومین نام تجاری یعنی گین داشت.

 

3. ریکا

بعضی از شما وقتی به فروشگاه می روید و قصد خرید مایع ظرفشویی را دارید از نام ریکا استفاده می کنید، فارق از اینکه ممکن است برند تجاری دیگری باشد.

 

4. وایتکس

محلولی است که برای گند زدایی و سفید کردن از آن استفاده می شود.

این محلول را برتوله کشف کرد و چون در محله ژاول پاریس تولید می شد نام آب ژاول را بر روی آن گذاشتند.

آب ژاول که در فارسی به آن مایع سفید کننده می گویند از آن دسته کالاهایی است که در هنگام خرید از نام برند استفاده می کنیم.

به دلیل اینکه این محصول با نام تجاری وایتکس در ایران عرضه می شود مردم هنگام خرید این کالا از برند وایتکس استفاده می کنند در صورتی که شرکت ها و یا برند های دیگر هم وجود دارند که از عبارت مایع سفید کننده استفاده می کنند.

شاید برای شما جالب باشد که بدانید این ماده برای اولین بار توسط رضا عطارچی تهرانی در ایران با نام تجاری وایتکس تولید شد که تحت عنوان شرکت شیمیایی شمین واقع در علی آباد طپانچه از توابع اسلامشهر احداث شد.

مهندس عطارچی می گوید زمانی که در آمریکا بودند و برای شستشوی لباس خود به خشکشویی مراجعه کردند متوجه شدند که یک خانم محلولی را در داخل یک ماشین ریخت و وی متوجه می شود که آن محلول هیپوکلریت سدیم می باشد و از همانجا به فکر تولید این ماده در ایران می افتد.

 

5. تی تاپ

هنوز هم بسیار از مردم با اینکه برند های مختلفی کیک های چند لایه تولید می کنند از نام تی تاپ برای این محصول استفاده می کنند.

تی تاپ نخستین محصول سالمین می باشد.

سالمین جز شرکت های زیر مجموعه شیرین عسل می باشد.

فعالیت اصلی شرکت سالمین عبارت است از تولید مواد غذایی شامل کنسرو، مواد غذایی خام و پخته و منجمد، انواع بیسکوییت و کیک اسفنجی، شیرینی و مربا و محصولات دامپروری و فرآورده های صنعتی و صادرات و واردات آنها می باشد.

 

6. پفک

خیلی از مردم هنوز هم پفک طلب می کنند حتی اگر از کارخانه چی توز باشد.

پفک نام تجاری یک نوع اسنک است که از ذرت حرارت داده شده تهیه می شود. این برند زیر مجموعه گروه صنعتی مینو در ایران است.

این محصول به قدری مشهور است که مردم از نام تجاری پفک به جای انواع اسنک استفاده می کنند حتی اگر محصول دیگر شرکت ها باشد.

 

7. پاپ کورن

اولین مدل پاپ کورن که وارد ایران شد مربوط به یک شرکت انگلیسی بود به اسم چسفیل و حالا این محصول در ایران پف فیل نامیده می شود که شکل مؤدبانه‌ از تلفظ عامیانه واژه چسفیل می باشد.

چسفیل یا پف فیل یا ذرت پفکی که با نام های پاپ کورن یا گل بلال یا ذرت بو داده یا شکوفه ذرت نیز شناخته می شود، حاصل حرارت دادن دانه نوع خاصی از ذرت است. حرارت باعث تبخیر شدن آب موجود درون دانه ذرت می شود تا حدی که فشار بالای بخار آب، جدار دانه ذرت را می شکند و باعت ایجاد صدا می شود.

 

8. ماتیک

همچنین امروز بسیاری از مردم به جای رژ لب از ماتیک استفاده می کنند.

رژ لب یک فرآورده آرایشی است که حاوی مواد رنگی، قهوه، روغن، موم و نرم کننده پوست است که برای مالیدن رنگ و بافت بر روی لب ها به کار می رود.

 

9. سامسونیت

سامسونیت یک شرکت آمریکایی تولید کننده و فروشنده انواع کیف و چمدان است که همچنین مالکیت برندهای مختلف کیف و چمدان از جمله امریکن توریستر می باشد.

سامسونیت برندی که کیف اداری تولید می کرد که به دلیل معروفیت این برند از نام تجاری آن برای انواع کیف های اداری استفاده می شود.

البته شاید به دلیل سختی تلفظ سامسونیت ، به سامسونت تبدیل شده و اکثر مردم به جای کلمه سامسونیت از سامسونت استفاده می کنند.

 

10. اسمارتیز

از اسمارتيز براي دراژه شکلاتی استفاده می شود.

اسمارتیز قطعات کوچک شیرینی به شکل دایره و با روکش شکلاتی و رنگی است. اسمارتیز عمدتاً در انگلستان، جزیره من، ایرلند، کانادا، استرالیا، اسپانیا، پرتقال، سوئیس، لیختن اشتاین، آلمان، هلند، فرانسه، یونان، کشورهای شمال اروپا، آفریقای جنوبی و خاورمیانه محبوبیت دارد.

اسمارتیز که در ابتدا «چاکلت بینز»، «Chocolate Beans» نامیده می‌شد.

 

11. اسکاچ

اسکاچ برای بافته ظرفشویی

 

12. پمپرز

پمپرز برای پوشک کامل بچه

پمپرز یک نام تجاری بین المللی تولید کننده محصولات مرتبط با نوزاد و کودک است که توسط پروکتر اند گمبل عرضه می شود.

 

13. زیراکس

زیراکس برای دستگاه های کپی استفاده می شود.

شرکت زیراکس در سال 1960 توسط جوزف سی ویلسون تاسیس شد و محصولاتی از قبیل پرینترهای رنگی و سیاه و سفید، سیستم های چند منظوره، دستگاه های کپی عکس، چاپ دیجیتال را تولید می کند.

گروه شرکت های زیراکس ایران با نام سابق رنک زیراکس ایران هم اکنون در ایران فعال است و شامل 4 شرکت به نام های نماد اندیش آرین ٬آماد اندیش آرین ٬ناشوا تکثیر آرین و شرکت برگ آرین در ایران در زمینه چاپ و ماشین های اداری و کاغذ فعالیت می کنند.

 

14. کلمن

کلمن برای ظروف دردار يا شيردار آب

15. ليپتون

ليپتون برای چای كيسه ای

16. پيف پاف

پيف پاف برای اسپری حشره كش

17. سانديس

سانديس برای آب ميوه های صنعتی

18. پاستیل

پاستیل براي شيرينی ژلاتينی

19. پاریزین

پاریزین برای جوراب نخی زنانه

20. دایجستیو یا ساقه طلایی

دایجستیو یا ساقه طلایی برای بیسکویت سبوس دار

21. آلاسکا

آلاسکا برای بستنی چوبی يخی

22. یخمک

یخمک براي بستنی يخی

23. کیم

کیم برای بستنی چوبی شيری با روكش شكلاتی

24. اتود

اتود برای مداد نوکی

25. نسکافه

نسکافه برای قهوه فوری

26. لی

لی يا لی وايز براي شلوار جين

27. گالينا بلانکا

گالينا بلانکا برای عصاره گوشت

28. دلستر

دلستر برای آبجوی بدون الکل

و... اینها همه برندهایی هستند که نام کالا شده اند.

این برندها که نام برده شد تعدادی از نام های تجاری هستند که سینه به سینه و دهان به دهان نسل های گذشته را طی کردند تا به امروز رسیدند و تعجب آور اینکه امروز اگر نه اکثر قریب به اتفاق بلکه اقلیت غالب، هنگام مراجعه به فروشگاه ها و یا سوپرمارکت ها زمانی که طالب خرید هستند، نام برندهایی از این قبیل را جای محصول طلب می کنند.

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه