سرنوشت بازیگران زنی که فقط با یک سریال مشهور شدند، چه شد؟
تلویزیون بستر بسیار خوبی برای ستاره سازی است. بازیگران زیادی بوده اند که فقط با بازی در یک سریال تلویزیونی و ایفای یک نقش، راه طولانی موفقیت را یک شبه طی کرده اند اما آیا همه این ستاره های تلویزیونی توانستند این موفقیت را ادامه دهند؟
تلویزیون بستر بسیار خوبی برای ستاره سازی است. بازیگران زیادی بوده اند که فقط با بازی در یک سریال تلویزیونی و ایفای یک نقش، راه طولانی موفقیت را یک شبه طی کرده اند اما آیا همه این ستاره های تلویزیونی توانستند این موفقیت را ادامه دهند؟ چند تا از آن ها هنوز هم در اوج موفقیت هستند و از شهرتشان کاسته نشده؟ در این زمینه تعداد بازیگران زن خیلی کمتر است.
ما بازیگران زن زیادی داشته ایم که بعد از شهرت کارشان را رها کرده اند یا مسیر اشتباهی را در پیش گرفته و به جایی نرسیده اند. بیایید مرور کنیم.
سارا بهرامی
چطور ستاره شد؟ سارا بهرامی بعد از چند تجربه موفق تئاتر و بازی کمرنگ در چند فیلم سینمایی، بالاخره توسط جلیل سامان کشف شد و سر از سریال «پروانه» درآورد. پروانه یک عاشقانه تاریخی بود، بسیار دیده شد و سارا بهرامی توانست خیلی زود به یک ستاره تلویزیونی تبدیل شود.
با چه فیلمی وارد سینما شد؟ بهرامی بعد از پروانه، یک سال و خرده ای صبر کرد و این بار در سریال «پرده نشین» نقش یک دختر به نسبت جسور را بازی کرد. بعد از آن بود که سال 93 با دو فیلم «گیتا» و «من دیه گو مارادونا نیستم» پایش به سینما باز شد. گیتا تجربه موفقی نبود و بازی بهرامی چندان به چشم نیامد اما در فیلم بهرام توکلی، کنار بازیگران مطرحی که در آن حضور داشتند، دیده شد.
انتخاب ها: هنوز در کارنامه بازیگری بهرامی، انتخاب غلطی به چشم نمی خورد. او «خانه خیابان چهل و یکم» را بازی کرد که برایش در دهمین جشن انجمن منتقدان سینمایی، جایزه بهترین نقش مکمل زن را گرفت.
وضعیت کنونی: بهرامی امسال در فیلم اجتماعی «دارکوب» بهروز شعیبی و کمدی «هزارپا» ابوالحسن داوودی هم بازی کرده که در هر دو نقش اصلی را دارد.
بهنوش طباطبایی
چطور ستاره شد؟ اولین بار سال 87 در سریالی به اسم «کوی دامون» به کارگردانی عباس رنجبر بازی کرد. هرچند یکی از نقش های اصلی بود اما چون سریال دیده نشد بازی او هم به چشم نیامد. در ادامه در سریال «نوعروس» بازی کرد آن جا هم سریال دیده نشد تا همه چیز به «مسافری از هند» موکول شود. او سال 81 با نقش «کتایون» در سریال مسافری از هند به مخاطبان شناسانده شد. با اینکه در آن سریال، شیلا خداداد نقش اصلی را داشت اما کاراکتر کتی به حدی جذاب طراحی شده بود و طباطبایی آن را درست بازی کرده بود که از ذهن هیچ کس بیرون نرفت.
با چه فیلمی وارد سینما شد؟ سال 85 با بازی در نقش اصلی فیلم «مصائب دوشیزه» به کارگردانی مسعود اطیابی به سینما وارد شد اما شروع غافلگیرکننده ای نبود.
انتخاب ها: انتخاب های سینمایی او در ابتدای مسیر آنچنان که باید حساب شده نبود. او در فیلم هایی مثل «پسران آجری»، «کلاغ پر»، «پوست موز»، «شانس، عشق، تصادف» و... بازی کرد. فیلم هایی که البته یکی دوتایشان در گیشه خوب فروختند اما به لحاظ هنری عایدی خوبی برای طباطبایی نداشت. با این حال در تئاتر و سریال های تلویزیونی، کماکان موفق بود. او در سریال هایی مثل «مختارنامه»، «چاردیواری»، «از یاد رفته»، «شب های زاینده رود» و «میکاییل»، خودش را نشان داد و در صدر توجه ها قرار گرفت.
وضعیت کنونی: بازی در فیلم «سیانور» بهروز شعیبی، به نقطه عطفی در کارنامه سینمایی اش تبدیل شد و توانست جایگاه خودش را در سینما هم تثبیت کند. او روند کیفی خود را در ادامه با فیلم زیر سقف دودی تداوم داد و از نقشی که می توانست به راحتی در ورطه کلیشه بیفتد کاراکتری جذاب خلق کند.
لعیا زنگنه
چطور ستاره شد؟ با بازی در سریال پرمخاطب «در پناه تو» خیلی زود توجه ها را به خودش جلب کرد. این سریال به خاطر فضای جوانانه و متفاوتش با تمام سریال های دهه 70، به شدت دیده شد و عکس بازیگر نقش اصلی اش بارها روی جلد مجلات مختلف رفت.
با چه فیلمی وارد سینما شد؟ سال 75 در اوج محبوبیت به سینما رفت و در فیلم «راز مینا»ی عباس رافعی بازی کرد. زنگنه از همان لحظه ورودش به سینما انتخابی اشتباه انجام داد و نتوانست از محبوبیتش به درستی استفاده کند.
انتخاب ها: بعد از راز مینا، انتخاب های سینمایی اشتباهی انجام داد و هیچ وقت نقش اصلی هیچ فیلم درجه یکی نشد. با این که تجربه همکاری با مسعود کیمیایی را داشت اما در فیلم این کارگردان هم اثر قابل توجهی از خودش به جا نگذاشت. زنگنه با وجود این که در تلویزیون کماکان موفقیتش را حفظ کرد و در سریال های موفقی بازی داشت اما هیچ وقت و در هیچ دوره ای کمترین موفقیتی در سینما به دست نیاورد. او مسیر را اشتباه شروع کرد و تا آخر اشتباه پیش رفت. تنها حضور به نسبت موفق سینمایی او در فیلم «خیابان های آرام» کمال تبریزی اتفاق افتاد.
وضعیت کنونی: زنگنه در آخرین کار سینمایی اش، یک بار دیگر همکاری با مسعود کیمیایی را با نقشی بسیار کوتاه و فرعی در «قاتل اهلی» تجربه کرد که موفقیتی برایش نداشت.
مهتاب کرامتی
چطور ستاره شد؟ در بیست و شش سالگی و بعد از گذراندن دوره بازیگری، برای اولین بار در نقش «هلن» سریال «مردان آنجلس» فرج الله سلحشور بازی کرد. کرامتی تنها بازیگر زن اصلی این سریال بود و از آن جا که چهره ای جدید به نظر می رسید، مورد توجه قرار گرفت اما آن طور که باید ستاره نشد.
با چه فیلمی وارد سینما شد؟ سال 77 با فیلم «مردی از جنس بلور» به کارگردانی سعید سهیلی به سینما وارد شد و نقش مقابل ابوالفضل پورعرب را بازی کرد. از آن به بعد کرامتی حضورش را در سینما حفظ کرد.
انتخاب ها: بعد از مردی از جنس بلور، با فیلم های «مومیایی 3» و «مرد بارانی» خودش را تثبیت کرد. او باری مرد بارانی نامزد دریافت سیمرغ شد و توجه داوران جشنواره هجدهم را هم به خودش جلب کرد. از آن به بعد با این که در برخی موارد، اشتباهاتی در انتخاب فیلم ها داشت اما هیچ وقت به بیراهه نرفت و جایگاه بازیگری اش را از دست نداد. او 10 سال بعد از ورودش به سینما در سال 87 برای بازی در فیلم «بیست» سیمرغ گرفت و یک سال بعد برای فیلم «آلزایمر» دیپلم افتخار جشنواره فجر را به خانه برد.
وضعیت کنونی: او در حال حاضر یکی از ستاره های مهم سینماست. بارها به عنوان داور در جشنواره های جهانی شرکت کرده و فعالیت های اجتماعی گسترده ای دارد.
سحر قریشی
چطور ستاره شد؟ با سریال «دلنوازان» در سال 1388 مورد توجه قرار گرفت و به عنوان یک چهره جدید به تلویزیون معرفی شد. قریشی بعد از این سریال بارها مصاحبه کرد و در معرض پیشنهادهای بسیار زیادی برای بازی قرار گرفت.
با چه فیلمی وارد سینما شد؟ از ابتدا مسیر را اشتباه رفت و به عنوان اولین تجربه سینمایی، در فیلم «لج و لجبازی» سیدمهدی برقعی ظاهر شد. او با حضور در این فیلم، سبک کاری اش را تا حدی مشخص کرد.
انتخاب ها: قریشی به سمت و سویی در سینما رفت که با نقش اولیه اش در دلنوازان کاملا متفاوت بود. بیشتر فیلم هایش، کمدی های سطح پایین و فیلم های ویدئویی سوپرمارکتی بودند. شاید بشود گفت «گشت ارشاد»، «اکباتان»، «پنج ستاره»، «شیفت شب» بهترین فیلم های کارنامه سینمایی او بودند که البته نقش چندانی هم در آن ها نداشت.
وضعیت کنونی: کمدی گیشه ای «پا تو کفش من نکن» آخرین تجربه سینمایی قریشی بود. می گویند او در تلویزیون ممنوع التصویر است و نمی تواند تجربه دیگری در تلویزیون داشته باشد منتها آن طور که شنیده می شود. در سریال «پیکسل» تا حدی متفاوت تر از همیشه ظاهر شده است.
ویشکا آسایش
چطور ستاره شد؟ سکوی پرتاب ویشکا آسایش به سینمای ایران، نقش پراهمیت «قطا» بود. او اوایل دهه 70 و درست در نقطه ورود به بیست سالگی، شاه نقش کارنامه بازیگری اش را درس ریال داوود میرباقری بازی کرد. بعد از سریال امام علی (ع)، با این که آسایش فیلم ها و سریال های مختلف یبازی کرد اما هنوز هم خودش معتقد است که مردم او را به نام قطام می شناسند و کماکان آن نقش را بهترین اثر کارنامه اش می دانند.
با چه فیلمی وارد سینما شد؟ داوود میرباقری بعد از «امام علی (ع)» از او برای بازی در فیلم سینمایی اش «ساحره» دعوت به همکاری کرد. آسایش در ساحره در دو نقش ظاهر شد و توانست توانایی هایش را به عنوان یک بازیگر به نمایش بگذارد. او برای این فیلم نامزد دریافت سیمرغ از جشنواره شانزدهم فجر شد.
انتخاب ها: آسایش بعد از ساحره تا سال89 در سینما انتخاب های چندان درستی نداشت اما هیچ وقت هم از مسیر صحیح بازیگری اش خارج نشد. در سال 89 با بازی در «ورود آقایان ممنوع» و موفقیت نق خانم دارابی، مجددا دیده شد و سیمرغ بهترین بازیگر نقش او زن را از جشنواره بیست و نهم گرفت. مسیر بازیگری او بعد از سیمرغ تغییر کرد و در دهه 90 حضور جدی تری در سینما پیدا کرد.
وضعیت کنونی: اگر فیلم «من و شارمین» را که این روزها در اکران سینماهاست، فاکتور بگیریم، ویشکا آسایش در دهه 90 به پای ثابت کمدی های سطح بالا در سینما تبدیل شده است. او در این مدت دو سریال تلویزیونی هم بازی کرد و در هر دوی آن ها موفقیت زیادی به دست آورد.
بازیگرانی که با نقش های مهم تلویزیونی، دیده شدند اما در سینما موفقیتی به دست نیاوردند
پررنگ مایل به کمرنگ
در کنار این گزینه های اصلی، بازیگرانی هم بودند که با چهره شدن یک اثر موفق تلویزیونی شروع کردند و خیلی هم زیاد دیده شدند و طعم محبوبیت را چشیدند اما تمایلی به حضور در سینما نداشتند. آن ها یا به سینما راه پیدانکردند یا حضورشان کمرنگ ماند یا بعد از یکی دو تجربه کوتاه، از این عرصه کنار رفتند. تعدد این بازیگران زیاد است اما به عنوان نمونه به سه نفر از آن ها اشاره می کنیم.
مرجانه گلچین
بازیگر جوان مجموعه «آینه» که در دهه 60 به شدت مطرح شده بود، هیچ وقت در سینما حضور موفقی نداشت. او سال 65 با فیلم «قصه زندگی» به کارگردانی خسرو شجاعی به سینما راه پیدا کرد و سال 68 با فیلم متفاوت «شب بیست و نهم» بازی در ژانر وحشت را هم تجربه کرد. گلچین تا همین سال گذشته، 16 فیلم سینمایی بازی کرد اما هیچ وقت به بازیگر مطرح سینما تبدیل نشد. او در حال حاضر کماکان به خاطر بازی در سریال های تلویزیونی مورد توجه مخاطبان این رسانه قرار دارد.
مرجان محتشم
سال 75 با سریال «بهشت گمشده» کامران قدکچیان به تلویزیون راه پیدا کرد اما به خاطر بازی در نقش شهربانوی سریال «پس از باران» مورد توجه قرار گرفت. آن زمان به نظر می رسید محتشم آینده درخشانی داشته باشد و به زودی حضورش را از تلویزیون به سینما گسترش دهد اما غیر از فیلم سینمایی «رز زرد» به کارگردانی داریوش فرهنگ، حضور دیگری در سینما نداشت. او حتی در تلویزیونی هم بازی اش را ادامه نداد و بعد از چند سریال، به طور کلی از این عرصه حذف شد. او از سال 85 به بعد دیگر بازی نکرد.
شیلا خداداد
با اینکه توسط مسعود کیمیایی برای بازی در فیلم «اعتراض» انتخاب شده بود، با بازی در دو فیلم اعتراض و بازی، موفقیتی به دست نیاورد و اولین بار با نقش ماندگار سیتا در سریال «مسافری از هند»، به مخاطبان تلویزیونی معرفی شد. برای مخاطبانی که علاقه زیادی به فیلم های هندی داشتند، حضور یک بازیگر با لباس ها و لهجه هندی، بسیار جذاب به نظر می رسید.
خداداد بعد از این سریال، به مرحله جدیدی از بازیگری قدم گذاشت و سال 83 با فیلم «ازدواج به سبک ایرانی» خودش را در سینما هم نشان داد اما در ادامه این مسیر موفق نماند و دیگر بازیگر نقش اصلی هیچ فیلمی نشد.
منبع : bartarinha
دیدگاه ها