روش سنتی مردم افغانستان برای نگهداری انگور
کنگینه روش ابتکاری مردم افغانستان برای نگهداری تازه میوه
مردم افغانستان برای نگهداری از انگور برای مدت زمان طولانی از کره های گلی استفاده می کنند که می تواند انگور را کاملا تر و تازه در خود برای چندین ماه نگهداری نماید. به این روش کنگینه می گویند که یک روش سنتی و بسیار قدیمی است.
در گذشته ها مردم افغانستان می خواستند در شب های نوروز میوه داشته باشند و برای این کار کنگینه می ساختند. کنگینه ظرف های به شکل یک کوزه بود که از گل ساخته می شد و میوه های مثل انگور و بعضی میوه های دیگه رو توی اون قرار می دادند، بعد روی آنرا با گل طوری می بستند که هیچ مجرایی برای داخل شدن هوا و نفوذ آن در میان آن ظرف باقی نمی موند.
مردم افغانستان روشی جالب برای تازه نگه داشتن انگور در طول سال دارند؛ دفن میوه آبدار در اعماق زمین!
این ظرف ها رو توی زیرزمین و جای سرد و تاریک می گذاشتند و بعد از یه مدت توی زمستون بازش می کردند و میوه تازه رو میل می کردند. وزن یه کنگینه تقریبا 4 کیلو هستش و هنوز توی افغانستان رواج داره
دیدگاه ها